måndag 1 september 2014

Mor och son på US

Vi är inte lika utseendemässigt men Jack har samma otur som jag när det gäller märkliga sjukdomar och tillstånd.

Inatt har vi bott här: 


Efter långa och många timmar på sjukhuset där vi träffade 4 olika läkare,tog en hel del blodprov, inhalaterade, fick  kamera ner i näsan och en röntgen bla. 
Som tur var fick vi levererat både mat och sällskap medans mörkret kom. 


Vid kl 23 hade solen gått ner för längesen   och vi fick beskedet att Jack fick läggas in och en natt där vi blev väckta en gång i timmen för prover, inhalation och andra tester väntade. 

Jack har fått något slags läckage på luftstrupen som gjorde att struphuvudet fylldes av luft som trycktes ner i bröstet ovanpå lungor och vävnad vilket skapade ett knastrande ljud och svårigheter att andas och såklart svår smärta. 
Svullnaden har nu minskat och luften på fel ställe likaså. 
På röntgen upptäckte dom att Jack hade bihåleinflammation också så penicillin sattes in direkt och astman har dom behandlat där uppe också då syresättningen var dålig i natt. 
Nu är vi hemma på permis och i morrn väntar ny röntgen och läkarkoll och så hoppas vi såklart att Jack blir utskriven. Vilket jäkla dygn. Stackars Jack ! 

Jacken mår bättre och bättre och äter massor så det ser hoppfullt ut! :-) 


Vi har oxå haft en lång dialog kring vårt sjukvårdssystem som är helt fantastiskt jämfört med andra länder. Jack gick från frustrerad över väntetider till tacksam på nån minut. Att vi dessutom bor 10 min från ett universitetssjukhus är ju också något väldigt bra! 

Givetvis har Jack godkänt det här inlägget själv! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar