tisdag 6 mars 2018

Fjärilarna

Efter en snabb lunchträning stod jag i omklädningsrummet och bytte om. Det var bara jag och en dam i 65-70 års åldern där och hon satt och smörjde in sig bakom mig.
När jag tog av mig träningströjan och toppen och stod med bar rygg sa hon:

-Gud vilken fin tatuering! det var den finaste jag sett! Jag gillar inte tatueringar men den där var verkligen fin!

Jag tackade så mycket för den fina komplimangen och dialogen fortsatte.
Hon undrade om de stod för något speciellt och jag berättade att den symboliserar mina tre barn. Tre fantastiskt olika individer som liksom mina fjärilar flyger åt olika håll.

Helt plötsligt säger damen:

- Du har inte haft det lätt i livet,,,, och efter en kort paus, inte jag heller men vi är starka båda två.
- Och vacker är du med!

Vi fortsatte småprata en stund. När jag skulle gå tackade jag för ett fint samtal och vi önskade varann en fortsatt trevlig dag och när jag gick därifrån så kände jag mig påfylld av energi från både träning och fina komplimanger och jag kom såklart att tänka på historien bakom mina tatueringar på ryggen.


Kinatecken var ju riktigt hett 2004 när jag lät tatuera in Julia och Jacks första bokstav och sen 2 år senare även  Claras.
När jag 2010 ville ta bort allt med laser var det både plågsamt smärtmässigt och otroligt dyrt. Efter 12 behandlingar gick dom på stenhårt och istället för att få bort allt fick jag stora ärr som gjorde ont och som såg förskräckliga ut.

 Det höll på att bli en riktigt tråkig historia för salongen som utförde detta men vi kom till slut överens om både ekonomisk kompensation och att de fick betala en tatuerare med specialistområde- covers på ärr och efter några månades velande blev det till slut mina 3 fjärilar som fick symbolisera Julia Jack och Clara.
Det tog 5 h att göra och jag höll på att svimma av smärta på slutet. Att tatuera på ärr gör extremt ont och till slut klarade inte kroppen av smärtan så jag fick svår frossa och fick lägga mig ner sista stunden. Skulle aldrig göra om det igen men det blev verkligen jättefint. Ingen kan ana att det är stora ärr där under.
 Här var det läkt och man kan se resultatet:


Jag ser ju inte mina fjärilar själv men som har både en väldigt speciell historia och innebörd och de betyder mycket för mig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar