söndag 21 maj 2017

Slumpen

Ibland inträffar sammanträffanden som nästan är overkliga och som man undrar om det bara är slumpen.

På Claras fotboll hade vi gemensamt ansvar som matchvärd jag, Macke och en pappa till en av tjejerna i laget . Vi stod och pratade som man gör och efter nära två timmars babblande pratade vi om hans fd roll som polis och de olika arbetsuppgifterna man har som polis. 
Jag berättade att jag fick böter 3 dagar efter Niklas död av samma polis som var med när vi hittade honom och han kopplade då direkt vem jag var och att det var han och hans kollega som var där och hans kollega som gav mig boten. 
Så märkligt att möta en av dom som var där när livet rasade ihop. 
Han mindes att jag satt på gräset utanför och ringde min pappa som satt på tåget från Stockholm. Han mindes Johnny som insisterade på att gå upp och titta på Niklas kropp och det var han som följde honom upp i trapporna och in i lägenheten och som stod brevid.
Dom var där hela tiden som för mig känns som en evighet och den värsta stunden i mitt liv. Då chock och sorg låg som en blöt filt över hela platsen och då Niklas bars ut på en bår i en svart säck.

Ett märkligt men fint sammanträffande och jag är tacksam för att ha träffat honom och få höra ett annat perspektiv av någon som faktiskt var där . Det lämnade såklart spår även hos honom. 
Det var på något sätt fint att höra.

Min fina bror, jag saknar dig varje dag ! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar