torsdag 23 juni 2016

Räkmacka, rosé och djupa samtal

Allt startade 2003 då jag på jobbet fann en ny vän som kom att bli en av mina närmsta vänner. Fina Cornelia. Vi delade skrivbord och arbetsdagar inledningsvis men efter att Cornelia flyttade höll vi kontakten via nätet och via sms.
2011 flyttade hon äntligen hem igen och vi träffades på mitt jobb kort. Niklas hade precis lämnat oss och jag var på väg till urnsättningen på kyrkogården när vi sågs. Mötet blev därför kort men kärt och vi lovade att ses och prata i kapp. 
Det blev Steves över en fika första gången vi satte oss ner och pratade i kapp vad som hänt sedan sist. Att fortsätta prata över ett glas vin bestämdes snabbt och det var början på många räkmackor och roséglas. :-)

Juni 2012. Cornelias fru fyllde år dagen efter och min lillasyster skulle ta studenten dagen efter, dvs det var alltså läge för en lugn kväll.. men det blev betydligt mer vin än vad vi tänkt och vi skrattade så tårarna rann men framförallt delade vi allt med varandra och vi återfann vår nära vänskap.
I augusti körde vi rond 2 och en tradition var född. 
Sedan 2012 har det hänt mycket. Barn har fötts , det har bytts ringar några gånger, Tuffa uppbrott nya hus, återföreningar, ny kärlek, gammal kärlek, kärlekar som inte blev som vi trott, svartsjuka, lite tårar men framförallt skratt.
Vi har delat allt och vi har stöttat varandra genom livets alla slingriga stigar. Aldrig helt i fas men alltid öppna för att kunna stötta och hjälpa. 
På somrarna - alltid dejt på Storan, På vintern, varför inte Tapas, aioli eller Riva. Ibland även en kopp kaffe och självklart en hel del luncher.  
Alltid med mobilerna i högsta hugg bloggerskor som vi är även om antalet inlägg hos oss båda numera är betydligt färre än förr. 
På 5 år händer det mycket annat med , rynkorna blir fler liksom kilona men även erfarenheterna livet lär oss.

Gårdagens dejt statade på Storan med räkmacka och en flaska rosé men då fotboll inte är nån av oss stora intresse valde vi att lämna Storan och alla fotbollsfans och vi gick och drack drinkar och bubbel på Pinchos istället, Jättemysigt!
Tack för en härlig kväll men framförallt för all stöttning och bollning i stort och smått genom åren fina Cornelia. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar