måndag 21 september 2015

Acai-bowl

Har testat Linköpings nya hälsobar Fresch & Green några gånger och var då tvungen att testa både deras power-bowl med kvarg och bär men också givetvis deras omtalade Acai-bowl.
Just den har jag hört många prova och att alla köper den igen så jag blev så nyfiken.
Skrivbordsmellis: Var tvungen att googla upp lite fakta. Vilket häftigt bär. Måste absolut testas fler gånger. :-)

Acaibären växer i palmträdet med samma namn som växer vilt i Sydamerika. Det är ett bär som på senare tid efter nya forskningsrön hamnat än högre på listan över ett av världens nyttigaste bär. Det som verkligen gör Açai speciellt är halten av antioxidanter. Om man jämför med blåbär innehåller Acai mellan 3-6 gånger så mycket antioxidanter och 30 gånger mer antocyanin än ett glas rött vin.
Det innehåller också bland annat vitamin B1, B2, B3, C, E, samt mineralerna järn, kalium, magnesium, fosfor och kalcium. Acai innehåller även aminosyror och fettsyrorna omega 6 och omega 9. Mycket av energin i Açai kommer från dessa nyttiga fettsyror som förbättrar blodcirkulationen.
Acai Bowl är lite som frozen yoghurt i skål toppad med ex. granola, kokos och färska frukter/bär.
I USA finns det möjlighet att köpa sin Acai Bowl lite här och var. Att hitta ett nyttigt mellanmål när man är ute och reser eller har bråttom mellan möten ex. är inte alltid så enkelt här i Sverige, hoppas vi hänger på även här och snart har lättare för att hitta nyttiga mellanmål när vi är på språng

Gott! Rekommenderas!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar